ענת פז

הידעת!  כדי לרדת  במשקל ולשפר את הבריאות, צריך לאכול לאט.
למה? כיוון שמנגנון השובע במוח מתחיל לפעול רק לאחר 20 דקות של אכילה .

אם את אוכלת מהר, כמעט לא לועסת, תחושי בתחושת שובע רגעית בלבד ולא באיתות מוחי על שובע מתמשך.

יש קשר הדוק בין לעיסה מהירה לעלייה במשקל ובעיות בריאותיות שונות כמו: סכרת, לחץ דם גבוה, בעיות רבות במערכת העיכול, רגישות למזונות, עייפות כרונית וחולשה, חולי לעיתים תחופות, ואפילו בעיות רגשיות.

מה זה ללעוס לאט?

בין 30- 60 לעיסות לכל ביס. ללעוס את המזון על שהוא הופך לנוזלי.

מה התועלת?

תהליך עיכול נכון ובריא.

תחושת שובע מוקדמת.

כמות אוכל קטנה יותר.

הרוק מתערבב עם המזון בזמן הלעיסה, ומאזן את הטמפרטורה שלו, כך שיעבור בקלות בושת אל הקיבה, שם ממשיך תהליך הפירוק.

ברוק יש אינזימים המפרקים פחמימות, שנמצאים רק בו, ללא לעיסה נכונה הפחמימות אינן מתעכלות נכון ואת עלולה לסבול מגזים, אלרגיות, תנודות סוכר, ועליה במשקל. הרוק מכיל אנזימים נוספים, שמחטאים את המזון מחיידקים.

אז לשנות קצת את אופן האכילה. זה כדאי.

אל תגיעי לארוחת כשאת “גוועת מרעב” במצב הזה אין לנו שליטה על קצב האכילה ובודאי לא תצליחי ללעוס לאט.

הקדישי זמן לאכילה רגועה ללא עיסוקים נוספים. לא לקרא, לדבר בטלפון, לעבוד במחשב ועוד……. 

נניח ואכלת כריך במהירות של 4-5 דקות, לא הפעלת את מנגנון השובע! ולכן ייתכן ותהיי שוב רעבה לאחר שעה. מישהי אחרת שתאכל את אותו הכריך באיטיות, במשך 20 דקות, תדאג להפעלת מנגנון השובע במוח ותהיה שבעה לשלוש שעות.
כלומר, אם תאכלי לאט יותר, תאכלי פחות על פני כל היום.

 וכמובן – לא שותים כשאוכלים!

הקפדה על דגשים אלה תשפר את יכולתו של הגוף להתמודד עם פירוק המזון וספיגתו, תשפר את ההרגשה הכללית, תביא לתחושת שובע, לירידה במשקל ולתפקוד טוב יותר של המערכת החיסונית והגוף כולו.

 אכילה איטית הינה מנומסת יותר, נעימה יותר ומשתלמת!

סעודות השבת הן זמן נפלא לתרגל לעיסה נכונה.

אכילה בנחת, לסיים ללעוס את “הביס” שלקחנו ורק אחרי שבלענו

לקחת ביס נוסף.

בתאבון !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *