ענת פז

את מנת הקישואים אפשר להכין מקישואים עגולים בצורת כדורים  או מקישואים רגילים או זוקיני בצורת צינורות.

אני משתמשת להוצאת תוכן הקישוא, במכשיר פלסטיק קטן, פשוט וגאוני עם אפשרות החלפה פשוטה של גודל, שניתן להשיג בכל חנות לכלי בית.  אתם יכולים לראות את המכשיר בסרטון שלי על הקישואים הממולאים.

מצרכים:

5 קישואים עגולים קטנים. (הכינו קישואים כמס’ המנות הרצויות.)

2 בצלים קצוצים

100-150 גר’ גבינה בולגרית או צפתית מחלב עיזים, מגורדת.

מעט מלח, פלפל לבן, שורש ג’ינג’ר טרי.

כף חמאה ומעט שמן זית.

הכנה:

חיתכו את הקישוא והוציאו את תוכנו לקערה וסדרו את הקישואים בתבנית אפיה.

שימו את שמן הזית והחמאה במחבת או סיר סוטאג’  ואדו את הבצל. קצצו את תוכן הקישוא והוסיפו לבצל המאודה. אדו ביחד כ- 10 דקות הוסיפו את התבלינים והורידו מהאש. הוסיפו את הגבינה המגורדת, ערבבו ומלאו את הקישואים. השתדלו להחזיר כמה שיותר מהמלית לתוך הקישוא.

הכניסו את הקישואים לאפיה בתנור בחום של 180 מעלות ל – 30 – 40 דקות.

ניתן להכין את הקישואים מראש ולקפיא. להפשיר לפני הארוחה ולחמם בתנור כ – 10 דקות או להניח על פלטה.

בתאבון.