ענת פז

מצרכים:

5 בננות קלופות וחתוכות.

50 גר’ פקאן מקורמל

1-2 כפות סוכר קוקוס

מעט תמצית וניל טבעית

1-2 כפות ליקר בננות

1 שמנת מתוקה.

12-10 פקאנים מקורמלים שלמים לקישוט

לרוטב יין:

2 כוסות יין אדום חצי יבש

3-4 כפות סוכר קוקוס

מקל קינמון או 1/4 כפית קינמון.

1/2 ק”ג פרי חתוך.

הכנה:

נכניס את הבננות הקלופות להקפאה לפחות לשעתיים.

נתחיל מהכנת הרוטב. נשים את כל מצרכי הרוטב למעט הדבש בסיר על האש. נרתיח, ננמיך את הלהבה ונשאיר על האש כשעה. אחרי שעה שעה וחצי נסנן את הפרי, נוסיף 1-2 כפות דבש ונבשל על אש קטנה לצמצום והסמכת הרוטב. נקרר ונשמור במקרר.

ניקח את הבננות הקפואות נכניס למעבד מזון, ונתחיל לעבד.

בהתחלה זה נראה כאילו הבננות הופכות לפרוריות וצריך להפסיק את מעבד המזון ולהוריד מהדפנות ופתאום משתנה הצבע והמרקם שלהן למרקם של גלידה אמיתית.  בשלב הזה נוסיף את הפקנים, הוניל, וליקר הבננות לכמה סיבובי מעבד ונעצור.

נקציף במיקסר את השמנת המתוקה עם סוכר הקוקוס. נאחד את השמנת המוקצפת עם הבננות בתנועת קיפול בעדינות. נמלא את הגלידה בתבניות סיליקון אישיות או בתבנית פיירקס גדולה, ונקפיא.

נוציא את הגלידה 5-8 דקות לפני ההגשה, נסדר אותה על צלחת עם רוטב היין ונעטר בפקאן מקורמל.

חג שמח.