ענת פז

לחמניות אישיות ממולאות (כ – 12 לחמניות)

ללחמניות:

1/2 ק”ג קמח כוסמין מלא

כוס ורבע מים, (לפעמים צריך להוסיף עוד קצת מים)

1/2 קובית שמרים או 25 גר’ שמרית

כפית משפר אפיה

כף סוכר קנים או סילאן

כפית מלח

2 כפות שמן קוקוס

מעט שומשום ו/או קצח

למילוי:

100 גר חמאה

100 גר גבינת עיזים מגורדת

2 שיני שום כתושות

מעט טימין / או זעתר / או אורגנו.

הכנת הלחמניות:

ללוש את כל החומרים ,למעט המלח והשמן, לבצק רך.

להוסיף את המלח והשמן וללוש 3-5 דקות נוספות. להשהות את הבצק להכפלת הנפח.

לקרוץ 12 כדורים, להעביר לתבניות אפיה אישיות, למרוח במברשת מים ולפזר שומשום / קצח. להמתין כ- 20 דקות ולאפות בטמפרטורה של 180-190 מעלות כ- 10 דקות.

כשהלחמניות מתקררות לחתוך 2 חתכים לאורך ו – 2 לרוחב, עד 2/3 מגובה הלחמניה. (ליצור קוביות) להמיס חמאה ושום במחבת, ולמרוח בחריצים. לפזר טימין (או עשב תיבול אחר לטעמכם) ולפזר את הגבינה המגורדת.