ענת פז

מצרכים:

בטטה בינונית

1 קשוא זוקיני גדול (או רגיל)

מטבעות גבינת עיזים של גד או כל גבינה לבנה קשה כמו בולגרית או צפתית רצוי מחלב עיזים.

רוטב פסטו:

צרור פטרוזליה ו/או בזילקום

3 שיני שום

50 גר צנוברים או אגוזי מלך

1/4 כוס שמן זית איכותי בכבישה קרה.

מעט מלח ונגיעת לימון.

אופן ההכנה:

פרסו את הבטטה לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ (בערך) וקרצו מהפרוסות טבעות עם קורצן.

חתכו את הקישוא לפרוסות וסדרו ביחד עם הבטטה בתבנית אפיה, על ניר אפיה, ו

הכניסו לתנור בחום של 180מעלות לכ – 20 דקות.

חתכו את הגבינה וקרצו ממנה עיגולים באותו הקורצן.

הכינו רוטב פסטו: הכניסו את כל מרכיבי הרוטב למעבד מזון

הרכיבו את המנה:

הניחו עיגול בטטה ומרחו אותו במעט פסטו.

הניחו עליו עיגול גבינה, מעליו הניחו עיגול קישוא ומרחו אותו במעט פסטו, מעליו הניחו עוד עיגול גבינה, ומעליה עיגול בטטה. למעלה שימו מעט פסטו. נעצו קיסם במרכז המגדל.

את המגדל ניתן להגיש קר כמנת פתיחה או חם כתוספת.

בתיאבון.