ענת פז

מצרכים:

300 גר’ פסטה כוסמין אורגנית עם תרד

3 ליטר מים

מעט מלח ים אטלנטי או הימליה

כף שמן זית.

קופסה קטנה פטריות טריות שמפניון או שיטאקי

כף חמאה, מעט שמן זית

3-4 שיני שום כתושות

1/4 כוס חלב, רצוי להשתמש בחלב שקדים.

2 שמנת חמוצה

250 גר’ גבינה צהובה או גבינה בולגרית מחלב עיזים מגורדת.

מעט מלח, אגוז מוסקט מגורד.

הכנה:

הרתיחו את המים עם המלח וכף השמן. הוסיפו את הפסטה ל – 8-10 דקות.

חשוב מאוד לא לבשל את הפסטה יותר מידי!

סננו את הפסטה ושטפו במים קרים.

הכינו את הרוטב:

אדו את הפטריות כ – 5 דקות עם כף חמאה ושמן זית. הוסיפו את השום הכתוש. שימו לב, השום נשרף מאוד מהר. הוסיפו את החלב לקרר את השום שלא יישרף. הוסיפו את השמנת וערבבו, הוסיפו את הגבינה המגורדת והורידו מהאש.

חברו את הרוטב עם הפסטה ממש לפני ההגשה.

בתאבון !