לחמניות אישיות ממולאות (כ – 12 לחמניות)
ללחמניות:
1/2 ק”ג קמח כוסמין מלא
כוס ורבע מים, (לפעמים צריך להוסיף עוד קצת מים)
1/2 קובית שמרים או 25 גר’ שמרית
כפית משפר אפיה
כף סוכר קנים או סילאן
כפית מלח
2 כפות שמן קוקוס
מעט שומשום ו/או קצח
למילוי:
100 גר חמאה
100 גר גבינת עיזים מגורדת
2 שיני שום כתושות
מעט טימין / או זעתר / או אורגנו.
הכנת הלחמניות:
ללוש את כל החומרים ,למעט המלח והשמן, לבצק רך.
להוסיף את המלח והשמן וללוש 3-5 דקות נוספות. להשהות את הבצק להכפלת הנפח.
לקרוץ 12 כדורים, להעביר לתבניות אפיה אישיות, למרוח במברשת מים ולפזר שומשום / קצח. להמתין כ- 20 דקות ולאפות בטמפרטורה של 180-190 מעלות כ- 10 דקות.
כשהלחמניות מתקררות לחתוך 2 חתכים לאורך ו – 2 לרוחב, עד 2/3 מגובה הלחמניה. (ליצור קוביות) להמיס חמאה ושום במחבת, ולמרוח בחריצים. לפזר טימין (או עשב תיבול אחר לטעמכם) ולפזר את הגבינה המגורדת.