ענת פז

בכל הקונדטוריות כבר יכולים למצוא את הסופגניות שכל כך אהובות על הילדים והמבוגרים, שבקרוב, בחג החנוכה יככבו בכל בית ומסיבה.
לפני חנוכה בכל מקום אפשרי דואגים להזכיר לנו כמה קלוריות יש בכל סופגניה וכל קונדטוריה מתפארת בשכלולים שגורמים לסופגניה שלהם להיות מופחתת קלוריות.
אף אחד לא מספר לנו על האקרילאמיד שיש בסופגניות ומה הוא עושה לנו.
אקרילאמיד היא תרכובת אורגנית שנוצרת בין פחמימות וחלבונים שמחוממים לטמפרטורה שמעל 120 מעלות. במשך שנים ידעו שאקרילאמיד נמצא בעשן הסגריות (יצרני הסגריות מוסיפים סוכר לתערובת הטבק) בשנת 2002 התגלה האקרילאמיד במזון. לפי האגודה למלחמה בסרטן – ” אקרילאמיד נמצא במחקרים רבים כמסרטן בבעלי חיים והוגדר ע”י הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן (IARC), המסונפת לאיגוד הבריאות העולמי, כחומר החשוד כמסרטן בבני אדם (probably carcinogenic). כמו כלל החומרים המסווגים כמסרטנים או כחשודים כמסרטנים ע”י IARC, גם אקרילאמיד נכלל ברשימות החומרים המסרטנים של משרד הבריאות.”

נמצא גם שאקרילאמיד בכמיות גדולות גורם לבני אדם נזק במערכת העצבים.
אקרילאמיד – לא רק בסופגניות.
למעשה נמצא אקרילאמיד בכל מזון מושחם ומטוגן.
הצבע השחום ללחם קלוי / טוסט מעיד על המצאות אקרילאמיד.
בלביבות נמצא אקרילמיד, בשניצל נמצא אקרילמיד, בקפה, בדגני בוקר
יצרן האקרילמיד הבעייתי מכולם הוא תפוח האדמה. העמילנים בתפוח האדמה בראקציה עם השמן החם הראו את כמויות האקרילאמיד הגבוהות ביותר. בתפוח אדמה מבושל במים לא נמצא אקרילמיד.

2 תגובות

  1. ממש חידוש…
    כמו כל החידושים ששמעתי אצלך בקורס
    הרגשתי שממש גילית לי את אמריקה
    יפית אלוני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *